HTML

Rövid mesék elfoglalt szülőknek

Bevallom, az esti mesélésen igyekszem minél hamarabb túlesni - főleg azért, hogy én magam el ne aludjak, hiszen vár még rám a munka, amit többnyire éjszaka a gépem előtt szoktam befejezni. Kitaláltam hát a rövid mese fogalmát, Ezek témái teljesen hétköznapiak, vagy éppen meghökkentőek, de minden esetben kapcsolódnak az aznapi munkámhoz. (úristen, mivel foglalkozhat ez?)

Friss topikok

  • samuraisan: Nagyon, jó én ezt olvastam fel Esztikének, és nagyon tetszett neki :) (2014.10.30. 01:38) Cukrászdai mese
  • rudinnyo: Szia. Nagyon köszönöm ezt a mesét, nagyon tetszett. Annyira hogy csinálok belőle egy kis mesét néz... (2012.06.26. 21:12) Ceruza mese

Linkblog

Archívum

2010.04.13. 22:34 Nógrádi Timi

Ceruza mese

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy doboz ceruza. Öt színes ceruza lakott egy fehér papírdobozban. Ültek a bolt polcán és azon sóhajtoztak, hogy őket senki sem fogja megvenni. Véletlenül ugyanis a zoknik mellé tették őket, és nem a többi írószer közé. – Gondolj csak bele – mondta a piros ceruza – minket csak akkor vesznek meg, ha egy kisgyerek zoknit és ceruzát is akar venni egyszerre. Elég kicsi ennek az esélye. Nézd, meg itt ülünk már hetek óta és senki, még csak meg se fogott minket. Ám ebben a pillanatban egy kisfiú állt meg a polc előtt. Levett egy zoknit. amin egy piros autó volt és betette a doboz ceruzát is az anyukája kosarába. – Na látod- mondta a kék ceruza –, felesleges volt úgy aggódni. Végül minden ceruza gazdára talál.

Miután kifizették és hazavitték őket, a kisfiú kitette a ceruzákat az asztalra. Hozott fehér lapokat és egy nagy dobozt, ami tele volt már más, színes ceruzákkal, radírokkal, faragókkal. – Odanézz kiáltott fel a zöld ceruza – mindjárt rajzolni fognak velünk! – Na végre – nyújtózkodott a sárga – már azt hittem megbarnulok itt unalmamban. És a kisfiú rajzolni kezdett. Egy nagy piros autót rajzolt, fekete kerekekkel. Szinezte, színezte, színezte az autó oldalát, és egyszer csak elkopott a piros ceruza hegye. – Jaj, most mi lesz, siránkozott a piros ceruza – biztos más színnel fogja befejezni a rajzot. Ám a kisfiú pirosra akarta festeni az egész autót, ezért elővette a ceruzafaragóját és szépen, óvatosan kihegyezte újra a piros ceruzát.  A ceruza nagyon örült, amikor még szépen vissza is tették a dobozába a többi közé, már szavakat sem talált. Boldogan nézett körbe a zöld, a kék, a sárga és a fekete ceruzán: Igaz, hogy minden ceruza gazdára talál, de mi jó gazdára is találtunk! - lelkendezett - Ez a kisfiú nagyon ügyesen rajzol, és a ceruzáira is nagyon vigyáz! - mondta és minden ceruza boldogan hajtotta álomra a fejét.

1 komment

Címkék: mese rövid ceruza kamiokande


A bejegyzés trackback címe:

https://rovidmese.blog.hu/api/trackback/id/tr951919270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rudinnyo 2012.06.26. 21:12:30

Szia. Nagyon köszönöm ezt a mesét, nagyon tetszett. Annyira hogy csinálok belőle egy kis mesét nézhető formában, rajzokkal meg zenével. Ha elkészül szivesen elküldöm bárkinek :) /rudinnyo/