HTML

Rövid mesék elfoglalt szülőknek

Bevallom, az esti mesélésen igyekszem minél hamarabb túlesni - főleg azért, hogy én magam el ne aludjak, hiszen vár még rám a munka, amit többnyire éjszaka a gépem előtt szoktam befejezni. Kitaláltam hát a rövid mese fogalmát, Ezek témái teljesen hétköznapiak, vagy éppen meghökkentőek, de minden esetben kapcsolódnak az aznapi munkámhoz. (úristen, mivel foglalkozhat ez?)

Friss topikok

  • samuraisan: Nagyon, jó én ezt olvastam fel Esztikének, és nagyon tetszett neki :) (2014.10.30. 01:38) Cukrászdai mese
  • rudinnyo: Szia. Nagyon köszönöm ezt a mesét, nagyon tetszett. Annyira hogy csinálok belőle egy kis mesét néz... (2012.06.26. 21:12) Ceruza mese

Linkblog

Archívum

2010.04.13. 22:17 Nógrádi Timi

Cukrászdai mese

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy gyönyörű szép cukrászda. Hatalmas üvegkirakatában egymás mellett sorakoztak a sütemények. Torták, krémesek, fagyi kelyhek, és minyonok. Történt egyszer, hogy egy éjszaka, amikor a bolt bezárt, a sütemények összevesztek. Azon vitatkozott a kuglóf, a fagyi és a csoki torta, hogy melyiküket szeretik jobban a gyerekek. A kuglóf azt mondta: Engem szeretnek a legjobban, mert kakaóval szoktak reggelire kérni, sőt néha még meg is vajaznak. Nem igaz! Engem szeretnek a legjobban – mondta a fagyi. Kérdezd csak meg, nincs olyan gyerek, aki ne szeretné a fagylaltot. –És velem mi van – kiáltott fel a csoki torta – hiszen születésnapjukra, mindig tortát kapnak a gyerekek. Sehogyan sem tudtak megegyezni és úgy összevesztek, hogy hátat is fordítottak egymásnak. A piskótatekercs és a dobos torta, csak nevetett rajtuk. Nem értették, hogy lehetnek ennyire buták. Ők jól tudták, hogy a süteményeknek nem kell félniük semmitől, bízhatnak a gyerekekben. – Majd meglátjátok mi lesz reggel – kiáltott rájuk a somlói galuska – aludni akarok!

És eljött a reggel. Kinyitott a bolt és belépett három kisfiú. Odamentek a pulthoz és az egyik egy kuglófot, a másik egy fagyit, a harmadik pedig egy csoki tortát kért.

-          Látod, felesleges volt veszekedniük! Mert minden gyereknek más édesség a kedvence… és egyébként is a gyerekek általában, minden édességet szeretnek. Na jó éjszakát.

3 komment

Címkék: mese rövid kamiokande


A bejegyzés trackback címe:

https://rovidmese.blog.hu/api/trackback/id/tr271919214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vass vivcsi 2010.11.08. 18:11:41

ez nagyon jó mese, csak az a baj
hogy nem tudhatom meg, hogy ki írta!!!!

ha valaki tudja légyszíves mondja meg

Csenge Németh 2014.01.07. 19:23:01

Nagyon jó ezt fogom felolvasni egy rádióban!

samuraisan 2014.10.30. 01:38:31

Nagyon, jó én ezt olvastam fel Esztikének, és nagyon tetszett neki :)
süti beállítások módosítása